• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Alain Gras

Alain Gras er de franske Michelin-Restauranters favoritproducent. Robert Parker tildeler Alain Gras store dele af æren for Saint-Romains gode ry.

Kort om Domaine Alain Gras

Alain Gras er en lille eksklusiv topproducent i Bourgogne. Gras har primært marker i Saint Romain, men han har også købt marker i Meursault og Auxey-Duresses. Alain Gras eksporterer kun 10% af sin produktion, da Michelin-restauranterne i Frankrig sætter stor pris på hans klassiske, velafbalancerede vine. Robert Parker tildeler da også Alain Gras en stor den af æren for det gode ry Saint-Romain har opbygget gennem årene.

Domaine Alain Gras
Domaine Alain Gras

Domaine Alain Gras' historie

Saint-Romain er et område på kun 100 hektar beliggende på toppen af en klippe mellem Meursault og Pommard. Det er desuden en af de højest beliggende appellationer i Côte de Beaune. Der er ingen 1. eller Grand Cru marker her men netop på grund af dette, kan man finde super gode køb. Alain Gras er en lille, eksklusiv topproducent af rød- og hvidvin. Han har primært marker i Saint Romain men har også købt marker i Meursault og Auxey-Duresses. Huset har været i den internationale vinpresses søgelys i mange år pga. den høje kvalitet og de fortsat meget attraktive priser. Stilen er klassisk: overdreven brug af nye fade bandlyses mens der stilles tårnhøje krav til de høstede druer, som sorteres af flere omgange. Alain Gras skabte sit domæne i 1979 og er i dag rollemodel for Saint Romain, og han behøver absolut ikke bøje sig for sine mere berømte naboer i Meursault og Pommard.
+ læs mere

Michelin restauranternes darling

Alain Gras eksporterer kun 10% af sin produktion, da Michelin- restauranterne på hjemmemarkedet nærer så stor kærlighed for hans klassiske, velafbalancerede vine. Man skal altså være heldig for at kunne erhverve sig hans vine!
Domaine Alain Gras