• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Cantina Pizzolato

Pizzolato var blandt de første certificerede producenter i Italien. Siden 1985 har gården produceret økologiske bobler med stor respekt for naturen.

Kort om Cantina Pizzolato

Pizzolato er en familiegård i det norditalienske Prosecco DOC-område. Efter økologiske principper produceres kvalitetsvine med respekt for naturen. I 2016 byggede familien et nyt vineri, hvor alt fra materialevalg til spildevandsbehandling blev gennemtænkt med henblik på at dyrke miljøvenlig vin. De økologiske principper går tilbage til 1985, men gården blev certificeret økologisk i 1991 – og i dag er de også vegansk certificeret.

Cantina Pizzolato
Cantina Pizzolato

Vinhusets historie

La Cantina Pizzolato er beliggende i norditalienske Veneto, i Prosecco DOC området, og derudover har familien også 2 hektar i Prosecco DOCG distriktet Conegliano-Valdobbiadene. Vingården har været i familien Pizzolato’s eje siden Gino Pizzolato grundlagde den i 1981. Allerede i 1985 da sønnen Settimo gik ind i familiefirmaet begyndte vingården at dyrke deres vinmarker økologisk. Pizzolato var derved en af de første i området, der blev certificeret økologisk i 1991. Pizzolato familien går i det hele taget meget højt op i at lave kvalitetsvine med respekt for naturen, og derfor fik de i år 2016 lavet et nyt vineri, hvor alt lige fra materialevalg, el- og vandforbrug til solenergi og spildevandsbehandling er gennemtænkt med henblik på, at være så miljøvenligt som muligt. I 2012 gik de skridtet videre og fik vegansk certificering ud fra det synspunkt, at så mange som muligt skal kunne nyde deres vine.
+ læs mere

Druerne & boblerne

Prosecco - druen & boblerne Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, hvor den resulterer i den uhyre populære Prosecco-vin. Druen blev i 2009 omdøbt til Glera, da det dermed tillod området at registrere ’Prosecco’ som beskyttet varemærke som DOC (Denominazione di Origine Controllata). Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. Moscato – druen & boblerne Moscato Bianco druen med sine karakteristiske intense florale og frugtige aromaer dyrkes over hele verden, men særligt kendte er de mousserende vine fra Norditalien. Moscato Spumante er bobler som er blevet ekstremt populære på grund af deres lette, forfriskende, sødmefulde og ukomplicerede stil med lav alkohol og ren frugt. Det er de ideelle kølige bobler til aperitif, frugt, desserter og til et glas i utide på terrassen.
+ læs mere
Cantina Pizzolato
Cantina Pizzolato

Bæredygtighed

Cantina Pizzolato har været økologisk certificeret siden år 1991, og i 2012 blev de også vegansk certificeret.