Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Bereche

Brødrene Bérèche laver Domaine Champagne til toprestauranter og samlere. En anmelderhyldet boutique-producent med støt stigende efterspørgsel beliggende mellem Ludes og Mailly.

Kort om Bereche

Domaine Bérèche et Fils er en boutique-producent for Champagne-'aficionados'. Kærligheden til deres formidable terroir skinner igennem i alle deres vine. Modsat de store champagnehuse, laver Bérêche deres vine udelukkende med druer fra egne vinmarker og deres elegante, mineralske og autentiske stil begejstrer sommelierer og samlere og anmeldere verden over. For kendere!

Bereche
Bereche

Champagne Bérèche et Fils' historie

Champagne Bérèche et Fils blev grundlagt i 1847 af brødrene Leon og Albert Bérèche, som dengang kun ejede 2,5 hektar marker i landsbyen Ludes i Montagne de Reims. I dag ejer familien 9,5 hektar fordelt på 21 parceller i Montagne de Reims og nu også Vallée de Marne. Som så mange andre Champagnebønder solgte de førhen druerne videre til større producenter. Men da familiens 5. generation - brødrene Víncent og Raphael Bérèche - overtog roret i 2000'erne, valgte de nu både at dyrke druerne og producere deres egen Champagne med helt egen etiket. (Som kuriosum kan det nævnes, at man faktisk kan finde enkelte årgange og enkelte cuvéer flasket med egen etiket siden 1970'erne). Siden de to brødre indtrådte i familieforetagenet, har de ønsket at dyrke og producere i eget navn og i egen stil. Deres Champagne er enormt elegante og har en særlig terroir-fokus. Desværre produceres der meget få flasker og ofte ikke nok til alle interesserede. Brødrene arbejder i dag efter begrebet "lutte raisonnée". Det betyder, at man så vidt muligt arbejder efter økologiske og/eller biodynamiske principper og kun bruger sprøjtemidler o.l., hvis det er strengt nødvendigt for at redde årgangens frugt. Bérèche-familien arbejder dog hen imod at blive 100 % økologiske og biodynamiske, men er endnu ikke certificerede. Deres marker i Montagne de Reims - Ludes 1er Cru, Chigny Les Roses 1er Cru, Trépail 1er Cru og Ormes - er beplantet med alle tre champagne-druer: Chardonnay, Pinot Noir og Meunier. I Vallée de la Marne ejer de parceller i Mareuil le Port og Festigny, hvor Meunier og Chardonnay står plantet.
+ læs mere

Familiens motto: "Precision, Passion and Devotion"

De store champagnehuse blander ofte druer fra hele Champagneområdet for at opnå en særegn hus-stil. Men hos Bérèche arbejder man i et mere geografisk afgrænset område. Således kan de med druer af høj kvalitet nemmere give en færdig Champagne, som i højere grad afspejler deres terroir. I modsætning til mange andre huse, undgår man også den malolaktiske gæring, og der anvendes så lidt dosage som muligt. Desuden er man af den overbevisning, at 2. gæringen på flasken bedst foregår under korkpropper i stedet for kapsler. Dette tillader en meget let oxidering, som resulterer i Champagner med en finere bobler og en særligt cremet tekstur.
+ læs mere
Bereche
Bereche

Bæredygtighed

Familien Bérèche arbejder efter økologiske og bæredygtige principper, men er endnu ikke certificerede.