• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Antiyal

Winemaker hos Antiyal, Alvaro Espinoza er kongen af biodynamik i Sydamerika. Hans produktionen er lille, men kvaliteten er tårnhøj.

Kort om Antiyal

Bag Antiyal er Winemaker Alvaro Espinoza – kongen af biodynamik i Sydamerika. Produktionen er lille, men kvaliteten er tårnhøj. Alvaro så tidligt mulighederne for at lave verdensklassevine med respekt for naturen. Antiyal laver vin efter biodynamiske principper, der afspejler det terroir vinen kommer fra. Espionza bliver omtalt som “A true pioneer in viticulture and winemaking in Chile and South America” af selveste Janicis Robinson.

Antiyal
Antiyal

Vinhusets historie

Antiyal - tilbage til rødderne med naturlig vindrift Antiyal er grundlagt af den verdensberømte chilenske winemaker Alvaro Espinoza i 1996. På Mapuche, det oprindelige indianske sprog, betyder Antiyal "søn af solen" og navnet er en hyldest til området. Alle vinmarker og hele produktionen er så naturlig som muligt, for at få det maksimale ud af det lokale terroir. Vingården er familiedrevet, Alvaros kone Marina er f.eks. eksportdirektør. Antiyals produktion er beskeden, men til gengæld er kvaliteten tårnhøj. Vingården er en virkeliggørelsen af Alvaros livsdrøm, drømmen blev muliggjort igennem mange års arbejde for nogle af Sydamerikas mest berømte og største producenter. Alvaro Espinoza - en lysende stjerne winemaker Alvaro er pioner, og han har haft en banebrydende betydning for vinproduktion i Chile. I en tid hvor man i Chile mest fokuserede på volume i vinen, så Alvaro muligheder i at respektere naturen ved at have en biodynamisk produktion og på den måde producere verdensklasse vin! Vinproduktionen startede Alvaro som et sandt "garage-projekt" med ganske få fade vin, men i dag er hans vinproduktionen respekteret som en af Chiles bedste. Alvaro har studeret ønologi i Bordeaux og arbejdet på Château Margaux. Derudover har han været, og han er stadig konsulent for nogle af Chiles og Argentinas største og mest berømte vingårde, bl.a. også den delvis danskejede vingård Alpamanta i Mendoza i Argentina. Alvaro er anerkendt af både Parker og Wine Spectator som Sydamerikas mest betydningsfulde ønolog inden for naturlig og biodynamisk vinproduktion.
+ læs mere

Carmenère druen genopdages

Alvaro Espinoza var også været en af ønologerne, der genopdagede Carmenère druen i Chile - i mange år blev den antaget for at være Merlot, og i dag laver man i Chile ekstraordinære vine på netop Carmenère, som mange mener bør være Chiles nationaldrue, ligesom Malbec er blevet det i Argentina. Netop Alvaros arbejder med denne drue har skaffet ham mange roser fra Robert Parker og Wine Spectator.
Antiyal
Antiyal

Bæredygtighed

Antiyals vingård producerer vine efter biodynamiske principper, da det i deres øjne sikre en mere autentisk følelse af de forskellige markers terroir. Antiyal ønsker at skabe et sundt miljø for vinstokkene, ved at sikre naturlige jordforhold, hvor de unikke forhold kan smages i vinene. Ved at have en biodynamisk tilgang betragtes vingården som en individuel levende organisme hvor naturens normale rytme respekteres, derfor skabes levende vine, som løbende udvikler sig.
+ læs mere