• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Achaval Ferrer

Achaval Ferrer er en topproducent fra Mendoza regionen, som Robert Parker har øverst på sin liste over ”The Top Producers” i Argentina.

Kort om Achaval Ferrer

Achaval Ferrer er en topproducent fra Mendoza i Argentina. Med et skarpt fokus på Malbec-druen, produceres elegante enkeltmarksvine, der siden skabelsen i 1998, har ført til topkarakterer fra alverdens vinanmeldere. Robert Parker har blandt andet tildelt Achaval Ferrer 5-stjerner og sat producenten øverst på sin liste over ”The Top Producers” i Argentina – en liste der blandt andet tæller Catena Zapata, Vina Cobos og Mendel.

Achaval Ferrer
Achaval Ferrer

Vinhusets historie

I årene 1995-1998 havde 4 venner en banebrydende ide; de ville lave enkeltmarksvine og dyrke terroiret i Mendoza, der er kendt for at kunne frembringe rigtig god vin, om end i en mere kommerciel stil. I 1998 blev Achaval Ferrer til virkelighed og af de 4 venner, så var argentineren Santiago Achaval, italieneren Roberto Cipresso og argentineren Manuel Ferrer Ninetti de bærende elementer i projektet. Santiago Achaval er ønolog og har igennem sin karriere altid haft fokus på hvad Malbec druen egentlig kan præstere, og derfor kaldes han eksempelvis Master of Malbec af Wine Spectator. Manuel Ferrer Minetti, var en succesfuld advokat, men er nu den dedikerede Vice President i Achaval Ferrer. Roberto Cipresso er en dygtig italiensk ønolog, der i sit fædreland laver Brunello, samt forsker. Han er manden bag mange af de banebrydende ideer, der bruges på Achaval Ferrer. Eksempelvis bruger man en speciel ventilator, der hjælper med at få noget af alkoholen til at fordampe under vinifikationen, der foregår ved noget højere temperatur end man ellers tilstræber, når man netop vil lave friske og elegant vine, som Achaval Ferrer. Ydermere tilsætter man hverken gær eller enzymer i vinene og vinene omstikkes, filtreres eller klares ikke, ligesom at mængden af svovl holdes på et minimum.
+ læs mere

Terroir i Mendoza

Udvælgelsen af vinmarker er essentiel for Achaval Ferrer projektet, idet hele filosofien bag vingården for dem omhandler dyrkelsen af deres terroir. Fælles for markerne er bl.a. højderne, der betyder at det ellers meget varme klima med mange solskinstimer, bliver markant køligere jo højere over havets overflade man kommer. Mark-begrebet er noget anderledes i Argentina end i f.eks. Italien og Frankrig, hvor marker ofte er meget små. I Argentina er markerne meget store og der identificeres løbende små mikroklimaer på markerne, således at man eksempelvis finder frem til en bestemt jordbund i række 12-14 og derfor høster og håndterer disse separat. Der kan være mange små mikroklimaer, der håndteres forskelligt for at frembringe de bedste druer. - Altamira-marken ligger i 1035 meters højde over havets overflade i den nordvestlige del af Mendoza i det der hedder La Consulta regionen i Valle de Uco. Langs sydbredden af Tunuyan floden fandt Achaval Ferrer en perle af en vinmark. Som langt de fleste Malbec-stokke i Argentina er de upodede og disse 12 hektar er plantet helt tilbage i 1925. De nu 90 år gamle stokke yder meget små mængder, typisk kun 400 gram druer pr. plante. Jordbunden består af et toplag på 30 cm bestående af vulkansk aske og limsten. Nedenunder finder man småsten med vulkanske sedimenter i. - Mirador-marken befinder sig 700 meter over havets overflade i Medrano regionen; på vestsiden af Tunuyan floden. Jordbunden på den 4 hektar store mark er noget tungere end i Altamira-marken idet der er et lerlag, dog veldrænet, på godt og vel en meter. Igen er Malbec stokkene meget gamle, 1921, og igen er der tale om upodede stokke, der yder meget små med koncentrerede mængder. Rundt om marken er der plantet oliventræer og rosmarin, så man får næsten italienske fornemmelser, når man er der. - Bella Vista-marken på 16 hektar ligger billedskønt i Perdriel, Lujan de Cuyo på sydbredden af Mendoza floden, ca 980 meter over havets overflade. Det er veldrænet lerjord på den 105 år gamle mark, der omgiver Achaval Ferrer-gården. Hvor Altamira og Mirador er rene Malbec marker, så er denne mark beplantet med både upodede Malbec stokke og upodede Cabernet Sauvignon stokke. Udbyttet holdes på et minimum for at få en stor kompleksitet. - Diamante-marken er beliggende i 1100 meter over havets overflade i Tupungato, Valle de Uco og er med sine 19 hektar den største af Achaval Ferrers marker, dog er der plantet Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc på marken. Jordbunden består af sand og vulkansk aske.
+ læs mere
Achaval Ferrer
Achaval Ferrer

Bæredygtighed

Achaval Ferrer har en tydelig filosofi omkring bæredygtighed, og mener at det er alt afgørende at have respekt for vinens terroir, ved at foretage minimum intervention i processen fra drue til vin.