• Fri fragt hele ugen!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Spiritus

Gå på opdagelse i vores sortiment af lækker og elegant spiritus. Med få klik bliver din foretrukne drik leveret lige til døren. Om du skal købe til fødselsdagen, hjemmebaren eller noget helt tredje, har vi helt sikkert noget, som du kan bruge.

Typer af spiritus

Hos Philipson Wine forhandler vi tre typer af spiritus, hvor alle produkter og producenter er nøje udvalgt efter vores høje kvalitetsstandarder. Når du handler hos Philipson Wine, skal du aldrig skuffes, og vi forhandler kun spiritusaf allerhøjeste kvalitet. 

Grappa

Grappa er en italiensk brændevin, der kendetegnes ved sine frugtige duftnoter, samt friske og lette parfumerede smagsnuancer. Grappa er en beskyttet betegnelse i EU, og for at kunne kalde sig en grappa, skal det vinen opfylde en række krav. Blandt andet skal det være produceret i Italien, eller i den italienske del af Schweiz.

Grappa er en klassisk aperitif, eller after-dinner-drink, som tit bliver serveret til kaffen og desserten. 

Gin

Gin er en af de mest populære former for spiritus herhjemme. Den kan drikkes rent, men det mest populære er at kombinere den med tonic-vand. 

Gin genkendes for sin karakteristiske smag af enebær, som næsten alle typer har i forskellig grad. Gin destilleres på korn, og derefter tilføres smag fra planteekstrakter og olier, der er med til at gøre gin til en virkelig aromatisk spiritus.

Navnet gin kommer fra det franske ord for enebær, geniévre. 

Vermouth

Vermouth er en krydret og aromatiseret hedvin, som oprindeligt stammer fra Torino i Italien, og navnet “Vemouth” stammer fra det tyske ‘wermut’, som betyder malurt, og opfinderen, Antonio Benedetto Carpano, valgte navnet, fordi han brugte en tysk hedvin med malurt som inspiration til vermouth. 

Vermouth findes i både en tør og sød udgave, hvorden oprindelige vermouth, en hvid og tør variant, eksempelvis er en vigtig komponent i martini-cocktails med gin eller vodka. 

Den søde og røde vermouth har en udtalt bitterhed, og bruges ofte som aperitif. 

Spiritus historie

Spiritus har altid været en del af vores historie og kan dateres helt tilbage til antikkens Grækenland.

Det var dog først i middelalderen, at spiritus fik sit ‘folkelige gennembrud’, men blev i begyndelsen næsten udelukkende brugt til medicinsk brug, da man mente, at det havde en livsforlængende effekt, og blev sågar kaldt “aqua vitae”, livets vand. 

Omkring midten af 1400-tallet begyndte spiritus dog at blive udbredt som nydelsesmiddel, som vi kender det i dag, og omkring omkring år 1450 lavet tysk lovgivning om udskænkning af stærke drikke. 

Det er dog ikke kun opfattelsen af spiritus, som har ændret sig med tiden. Som med så meget andet, har man forfinet processerne og fremstillingsmetoderne, så man i dag har et finpudset maskineri. 

Fremstilling af spiritus

Fremstillingen af spiritus adskiller sig en smule fra andre alkoholiske drikke som eksempelvis øl, vin og cider ved at de kun skal igennem én gæringsproces. Udover selve gæringsprocessen, skal spiritus også destilleres. 

Formålet med destilleringen er at skabe en høj alkoholprocent, samtidig med at man forfiner og udvikler smagsnuancerne i selve spiritussen, og fjerner overflødig væske som vand. Det betyder, at jo flere gange en spiritus bliver destilleret, jo højere bliver alkoholprocenten. 

Find din yndlings-variant

Gå på opdagelse i vores store udvalg, og find det, som du skal bruge. Du kan blive klogere på al vores spiritus inde på produktsiderne, hvor hver enkelt produkt er beskrevet. 

Hos Philipson Wine tilbyder vi gratis fragt ved køb over dkk 399,00 og 100% tilfredshedsgaranti. Vi glæder os til at sende din ordre afsted. Har du brug for mere inspiration,, kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af rødvin, hvidvin, rosévin, portvin og meget andet. 

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88